Shakedown katse võit Rovanperä/Halttunenile. Tänak/Järveoja jagasid teist kohta.

Meeskonnad langetasid koos pead ja avaldasid au varalahkunud Craig Breenile

Eesti aja järgi neljapäeva hommikul kell 10.00 anti start MM-hooaja neljanda etapi Shakedown katsele. Esimest korda sõideti võistluseelset testikatset nii, kus WRC2/3/4 klasside autod said rajale enne, kui WRC klassi Rally1 autod, kelle stardiaeg oli alles 12.00.

Horvaatia MM-ralli lühikese 3,65 km pikkuse Okić testikatse võidu võtsid 2022. aasta Horvaatia MM-ralli võitjad Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1). Soomlased edestasid katsel 0,8 sekundiga nii Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Puma Rally1), kui ka Sébastien Ogier / Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1).

„Mul ei lähe väga halvasti. Aga tean, et kõigil on väga raske. Sees on tühi tunne, see sööb meid elusalt. Raske on.Ma lubasin Jackiele (Craig Breeni ema), et naeratan. Tal oli nii palju positiivset energiat, kui pühapäeval seal olin. Nad on nii toredad inimesed kasvatanud, nii rõõmsad lapsed. Olen väga õnnelik, et sain neilt kõvasti positiivset energiat. Aitäh neile selle eest.“

TOP3 järel lõpetasid parimad Hyundai Motorsport meeskonna võistlejad Esapekka Lappi / Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1). Soomlased kaotasid kaasmaalastele 1,4 sekundiga.

Rally1 võistluspaaridest said vaid ühe läbimise kirja Elfyn Evans / Scott Martin, kelle Toyotal tekkisid turboprobleemid.

WRC2 arvestuses olid parimad Erik Cais / Petr Těšínský (Škoda Rabia RS Rally2). Georg Linnamäe / James Morgan (Hyundai i20 N Rally2) said kirja kaheksanda aja ja jäid parimatest 1,5 sekundi kaugusele.

Horvaatias RC4 arvestuses sõitvad Romet Jürgenson / Siim Oja (Ford Fiesta Rally4) said testikatsel kirja kuuenda aja. Parimatest jäid eestlased maha 15 sekundiga.

Horvaatia ralli avamine oli pühendatud möödunud nädalal varalahkunud Craig Breeni auks.

Kõik meeskonnad ja ametnikud kogunesid ühispildile ja vaatasid koos video, mis kirjeldas hästi, kui suure südamega ja rallit armastanud mehe rallimaailm kaotas.

Shakedown TOP10

1.Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1) 1:52,8
2.Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Puma Rally1) +0,8
3.Sébastien Ogier / Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1) +0,8
4.Esapekka Lappi / Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1) +1,4
5.Takamoto Katsuta / Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1) +1,9
6.Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) +2,1
7.Pierre-Louis Loubet / Nicolas Gilsoul (Ford Puma Rally1) +2,5
8. Erik Cais / Petr Těšínský (Škoda Rabia RS Rally2) +6,9
9.Oliver Solberg / Elliott Edmondson (Škoda Rabia RS Rally2) +7,1
10.Yohan Rossel / Arnaud Dunand (Citroën C3 Rally2) +7,2

Horvaatia MM-ralli saab alguse reede hommikul 09:03. Avapäeval ootab võistlejaid ees kaheksa kiiruskatset, mille jooksul läbitakse 130,18 katsekilomeetrit.

Foto: Hyundai Motorsport

Back to top button