Reedel kaks WRC2 klassi katsevõtu võtnud Robert Virves / Aleks Lesk lähevad laupäevale vastu kolmandalt kohalt!

Virves / Lesk näitasid reedel Soome teedel suurepärast tempot!

Soome MM-ralli jätkus reedel üheksa kiiruskatsega ja WRC2 klassis läksid päevale liidrina vastu Oliver Solberg / Elliott Edmondson (Škoda Fabia RS Rally2), kelle edu oli Georg Linnamäe / James Morgan (Toyota GR Yaris Rally2) ees 1,1 sekundit. Robert Virves / Aleks Lesk (Škoda Fabia RS Rally2) alustasid päeva WRC2 klassi 15. kohalt ja jäid liidritest 8,3 sekundi kaugusele.
Saarlased võitsid 0,1 sekundilise eduga Jari-Matti Latvala / Juho Hänninen (Toyota GR Yaris Rally2) ees kohe reede avakatse ja tõusid üldarvestuses 7,9 sekundilise kaotusega neljandaks. Kolmandaks langenud Linnamäe / Morgan jäid saarlaste ette 0,2 sekundiga.
Päeva teine katse viibis alguses Ott Tänak / Martin Järveoja õnnetuse tõttu ja tühistati hiljem kuna pealtvaataja vajas kiirabi. Kuna selleks hetkeks oli katse läbinud vaid neli WRC2 autot, siis määrati alguses kõigile nominaalaeg 18,9 sekundit Jan Solansi kaotuse järgi Solbegile, kuid hiljem parandasid kohtunikud kõigil aega. Üllatuslikult määrati Virves / Leskile Solbergile 4,6 sekundiline kaotus, samal ajal, kui eelmisel katsel eestlastele kaotanud Latvalale eestlastest 3,8 sekundit parem aeg. Ralli üldarvestuses tähendas see küll seda, et Virves / Lesk tõusid kolmandaks (+12,5) ja Linnamäe / Morgan langesid neljandaks (+14,9).
Just RedGrey meeskonna võistlejad Linnamäe / Morgan elasid ralli neljandal katsel üle väga äreva, kuid õnneliku momendi, kui nende auto suurel kiirusel spinni tegi, teeääres maandus, kuid Eesti – Briti võistluspaar sai jätkata. Finišis oli nende ainus momenti reetnud koht parem tagumine rehv, mis oli veljelt maas. Katsel olnud jäljed reetsid toimunut.

Linnamäe / Morgan momedi järgsed jäljed

„Sõitsime väga kiires vasakkurvis teelt välja ja me oleme õnnelikud, et teele tagasi saime,“ kommenteeris Linnamäe katse finišis.

Virves / Lesk jätkasid heas tempos ja jäid kolmandana katse võitnud Latvala / Hänninenile alla 1,1 sekundiga.
Hommikuse ringi viimase katse parimad olid teise katsevõidu võtnud Virves / Lesk, kes edestasid lähimaid jälitajaid 0,4 sekundiga. Hoolduspausile said eestlased 10,9 sekundilise kaotusega kolmandalt kohalt. „Lonkava“ autoga sõitnud Linnamäe / Morgan said ringi viimaselt katselt kirja 19. aja (+9,6) ja olid üldarvestuses kukkunud kümnendaks (+45,6).
Katsel keeras oma auto üle katuse ja katkestas Pierre-Louis Loubet ja samuti jäi rajaäärde Emil Lindholm.

Pierre-Louis Loubet auto SS5

Peale hoolduspausi tõstsid tempot liidrid Solberg / Edmondson, kes võitsid viiest katsest neli. Päeva lõpetasid nad lähimate jälitajate ees 24,1 sekundilises edus. Teisel ringil ühe katsevõidu võtnud Latvala / Hänninen hoiavad laupäeva eel Virves / Leski ees 7,2 sekundilist edu. Virves / Leskile teise ringi viiest katsest neli TOP3 aega.
„Soome Ralli esimene täispikk päev on sõidetud ning päeva lõpetame WRC2 klassi kolmandal kohal. Olen väga pikka aega unistanud sellest, et sellel rallil sõita ja peale tänast päeva ma saan aru miks sõitjad seda rallit armastavad ja samal ajal ka pelgavad, sest need teed on aukartust äratavad! Ilma poolest oli tänane päev paras loterii ja selles osas oli meil veidi ebaõnne aga sellegipoolest olen päevaga väga rahul, sest meil õnnestus võtta ka 2 kiiruskatse võitu. Homme on jälle uus päev, surume edasi ja ees on ootamas veel legendaarsemad katsed,“ võttis Virves eduka päeva sotsiaalmeedia konto vahendusel kokku.

Virvese pikem videointervjuu Delfile ja Peep Pahvile –

https://sport.delfi.ee/artikkel/120312081/delfi-video-soomest-poodiumikohal-pusiv-robert-virves-kokkuvottes-taitsa-viisakas-paev

Avaringil õnneliku väljasõidu tõttu aega kaotanud Linnamäe / Morgan näitasid korduvkatsetel korras autoga palju paremat tempot ja jõudsid kolmel korral TOP4. Päeva lõpuks tõusid nad seitsmendale kohale ja jäävad laupäeva eel liidritest maha 1.12,0.

„Ilmselgelt ei olnud meie päev, väljasõit ja ajad pole olnud poris need, mis me soovisime. Kohati mingites kohtades on rohkem aru saada, et miks ei ole nii hea, kuid siis on hea enesetunne ja oleme natukene maas. Mingi väga väike asi on puudu ja eks me peame analüüsima täna õhtul. Muud polegi, kui proovida nüüd järjest eespool ära noppida. Tundub, et oleme hetkel kiiremastest samm maas,“ võttis Linnamäe päeva Delfile antud intervjuus kokku.  

Linnamäe pikem videointervjuu Delfile ja Peep Pahvile

https://sport.delfi.ee/artikkel/120312079/delfi-video-soomest-georg-linnamae-ilmselgelt-ei-olnud-meie-paev

WRC2 klassi seis SS10 järel

Soome MM-ralli jätkub laupäeval kuue kiiruskatsega, mille jooksul läbitakse 144,22 katsekilomeetrit.

Foto: Robert Virves FB, Heikki Rannik, Twitter/X

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Back to top button