Mida pakuvad Kesk-Euroopa MM-ralli avapäeva katsed?

Tšehhis sõidetavad teed on üsna katkised

Kesk-Euroopa MM-ralli kaks esimest võistluspäeva sõidetakse Tšehhi territooriumil ja esimest korda saavad võistlejad Saksamaal, Karpfham linnas asuvasse hooldusesse alles reede hilisõhtul.

Shakedown Točná – 2,11 km / 10:31

Kui möödunud aastal sõideti testikatse Saksamaal juba kolmapäeval, siis selleks aastaks on korraldajad vähendanud ülesõite ja lühike, vaid 2,11 km pikkune Shakedown katse sõidetakse Tšehhis. Kuna MM-sarjas pole seda enne sõidetud, siis on see kõigi jaoks uus. Kui Tšehhi meistrivõistluste raames sõidetakse seda katset nö. mäkketõusuna, siis sel korral on katse pööratud ja sõidetakse mäest alla. Enamus katset lookleb mööda mägiteed, mille ühel pool on kõrge vall ja teiselpool metallpiire. Vaadates tänavusi Tšehhis sõidetavaid  katseid ja profiile, siis ei iseloomusta see rallieelne viimane võistluseelne test kuidagi neid eesootavaid väljakutseid.  

Shakedown katse esimese läbimise LIVE

SS1 SSS Velká Chuchle – 2,55 km / 16:05

Võistlust avav publikukatse on ainus katse mida sõidetakse täpselt samas formaadis, mis möödunud aastal. Sellel katsel on asfalti, kruusa, kohti, kus saab teha sõõrikuid ja ka hüpe mida on selleks aastaks suurendatud. Möödunud aastal olid selle katse parimad Ott Tänak / Martin Järveoja, kes sõitsid Ford Puma Rally1 autol välja aja 1.51,2 ja kirjutasid sellega enda nimele ajaloo esimese Kesk-Euroopa MM-ralli katsevõidu.

SS2 Klatovy 1 – 11,78 km / 19:26

Sarnaselt möödunud aastaga pakub Kesk-Euroopa ralli avapäev ka teise kiiruskatse. Kuigi katse nimi on samaks jäänud, siis katsest endast on võrreldes eelmise aastaga järgi vaid 800 meetrit algust. Katse sõidetakse enamuses vanal ja katkisel asfaldil ning tee vaheldub kitsa ja laia vahel. See saab olema tõenäoliselt eesootava ralli üks kõige kiirema keskmise kiirusega katseid. Katsel on ka kaks-kolm lõiku, mis jäävad päikesevalguse eest varju, sest teed varjavad teeäärsed suured puud, mis võib tähendada ekstra libedust. 3,9 km peal on ees ootamas ka hüpe ja kogu katse peale on korraldaja paigutanud 8 šikaani. Sama katse alustab ka reedest võistluspäeva ja pärastlõunal saab seda sõita juba kolmandat korda.

Kurvide lõikamisi ei saa sel aastal nii palju teha, kui möödunud aastal, sest korraldajad on enamus sellistesse kohtadesse paigaldanud kurvide lõikamise takistused ehk anticut´id. Seda mainib nii Ott Tänak, kui ka teised recce ajal tehtud DirtFish intervjuudes.

Shell Helix Powerstage Live Blogi alustab Kesk-Euroopa sündmuste kajastamist 10:31.

Kasutatud materjalid : itgetsfasternow ja rally-maps.com

Foto: M-Sport

Back to top button