Ott Tänak / Martin Järveoja näitasid Kesk-Euroopa MM-ralli testikatse parimat aega!

Täna hommikul sõidetud Kesk-Euroopa MM-ralli testikatse parimat aega näitasid Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1). Eestlased läbisid Tšehhis sõidetud 2,11 km pikkuse ja eesootavat rallit üldse mitte iseloomustava katse kahel korral ja näitasid parimana aega 1.07,8.
“Tšehhis sõidetav esimene päev saab muutuvate olude tõttu olema nõudlik ja seal on rohkem muda teel. Laupäeva ja pühapäeva olud Saksamaal ja Austrias saavad olema puhtamad ja ühtlasemad. Oleme endiselt väga tihedas heitluses Toyotaga ja me ei saa mingit erilist strateegiat teha, sest peamine eesmärk on Toyota kontrolli all hoida. Olud on palju ühtlasemad, kui möödunud aastal ja vaatame, et mis üllatusi see pakub, kuid peaks tulema mõnusam sõit,” võttis Tänak eesootava testikatse järgselt kokku.

Katse TOP3 mahtusid veel kaks Toyota Gazoo Racing võistluspaari. Sebastien Ogier / Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1) jäid eestlastest maha 0,2 ja Takamoto Katsuta / Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1) 0,3 sekundiga.
„Ma naudin seda rallit ja olud näivad paremad, kui eelmine aasta. Loodame, et on tulemas hea ilma ja pidamisega ralli,“ sõnas Ogier testikatse finišis.

MM-liidrid Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) läbisid testikatse sarnaselt veel mitme Rally1 võistluspaariga vaid korra ja näitasid esimese läbimise parimat aega. Meeskonnakaaslastele jäid nad lõpuks alla 0,7 sekundiga.
„Pärast nii paljusid kruusarallisid on põnev olla tagasi asfaldil ja kindlasti saab just reede olema väljakutsuv. Selleks päevaks on ka ennustatud udu, kuid üldiselt olen valmis. Hetkel on tunne rahulik, kuid see võib nädalavahetuse jooksul muutuda, kui seis peaks meie jaoks muutuma. Peame olema valmis meie strateegiat ellu viima ja siis näeme, et mis tulemuse me ralli lõpuks saame. Peame ralli lõpetama, kuid me ei pea tingimata see nädalavahetus meistritiitlit kindlustama,“ sõnas Neuville testikatse järgselt.

M-Sport meeskonna Ford Puma Rally1 autoga näitasid testikatse kõige paremat minekut Adrien Fourmaux / Alexandre Coria, kes sarnaselt MM-liidritega läbisid katse vaid korra ja said kirja kaheksanda aja. Parimast ajast jäid nad maha 2,2 sekundiga.

WRC2 arvestuse parimad olid poolakad Mikołaj Marczyk / Szymon Gospodarczyk (Škoda Fabia RS Rally2), kes edestasid sel nädalavahetusel WRC2 klassi MM-tiitli eest võitlevaid Yohan Rossel / Florian Barrali (Citroen C3 Rally2) vaid 0,2 sekundiga.

Kesk-Euroopa MM-ralli jätkub neljapäeval pärast võistluse piduliku avamist Prahas 16:04, kui saab stardi tänavuse MM-hooaja eelviimase etapi avakatse.

Foto: Hyundai Motorsport

Back to top button